Valikko Sulje

PERUSTETTU 2003

MALLIT.FI

Palvelun käyttäjä sitoutuu noudattamaan palvelun sääntöjä jotka
löytyvät “tietosuojaseloste” sivulta.

Mallit.fi ei ole mallitoimisto, yritys eikä virallinen ry.

Sähköposti: mallitfi@gmail.com,  info@mallit.fi

Vastaa aina tulleisiin kyselyihin heti. Mikäli jätät vastaamatta, niin tuskin saat jatkossa kyselyä kyseiseltä taholta.

Älä mene kuvauksiin yksin jos et tunne kuvaajaa! Tarkista annettujen yhteystietojen samanlaisuus yrityksen tai kuvaajan kotisivulta.

Jos saat pyynnön esim. lähettää bikini tai alusasukuviasi etukäteisvalintaan tms syyllä, niin älä lähetä, ellei kysyjä ole yritys tai tunnettu alalla toimija, jonka tiedot pystyt tarkistamaan. Huom! Tarkista aina vastatessasi sähköpostiin, että vastaanottajan sähköpostiosoite on se mikä pitääkin. Ko tiedon näet klikkaamalla vastaanottajakenttää tai esimerkiksi gmailissa lähettäjän nimen kohdalla lisätiedot kohtaa.

Sovi palkkiosta ennen kuvauksia.  TFP tai TFCD -sopimuksissa (kuvapalkkio molemmin puolin) sovi kuinka monta kuvaa, missä koossa ja kuinka nopeasti kuvauksista kuvaaja antaa. 

Kirjallinen sopimus ja mikäli olet alaikäinen, holhoojan kirjallinen suostumus kaikkiin kuvauksiin. 

Sovi etukäteen mitä kuvaatte. Selkeintä että ennen kuvauksia lähetätte linkkejä esimerkkikuviin.

VALOKUVAAJALLE JÄÄ HYVIN VAPAAT OIKEUDET KÄYTTÄÄ OTTAMIAAN KUVIA NÄYTTELYISSÄ YM JA SIKSI KANNATTAA AINA MIETTIÄ KAKSI KERTAA ENNEN ESIMERKIKSI ALASTONKUVIEN OTTAMISTA 

Vastiketta eli palkkaa tms korvausta vastaan työn tekeminen on veron alaista ja työnantajalle kuuluu eri velvotteita. Katso lisätiedot verottajan sivuilta www.vero.fi 

Mikäli kyseessä on sovitusti ilman vastiketta tehtävä harrastustoiminta niin kukin osapuoli vastaa itse omista kuluistaan.

Kuvapalkkiosopimus, jossa kuvaaja ja malli saavat molemmat uusia kuvia portfolioihinsa. Kumpikin osapuoli myös yleensä vastaa omista kustannuksistaan. Etukäteen sovi saamasi kuvien määrä, kuinka isot kuvat(vain nettikoossa vaiko myös tulostukseen soveltuvat), miten toimitus(sähköposti, linkki josta voit ladata, printtiversiot) ja milloin saat kuvat.  Kannattaa sopia kirjallisesti kuvien käyttöoikeudesta, edes sähköpostilla. Vaikka kyseinen sopimusmalli on etenkin harrastajien suosiossa, niin moni ammattikuvaajakin päivittää portfoliotaan vastaavalla sopparilla.